Amerikai csokis keksz Mester süteménylisztből

 

Amerikai csokis keksz Mester süteménylisztből

Glutén- és tejmentesen

Nagy keksz és linzer imádó vagyok, bár Amerikában nem jártam mág, de az amerikai csokis keksz is a kedvenceim közé tartozik, így gondoltam ideje kivitelezni mentesen! Hát ez valami nagyon finom lett. Egy bögre kakaóva vagy kávé, tea mellé tökéletes választás, illetve suliba, munkába tízórais dobozba téve is megállja a helyét! 

Hozzávalók:

- 75 g Liga margarin (laktózmentes vajjal is készítettem már, úgy talán egy picit lágyabb a tészta és sütés után omlósabb is)
- 50 g porcukor (vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítő)
- 1 db M-es méretű tojás
- 75 g étcsoki (én a Lidl-ben kapható Ecuador márkájú 70% kakaótartalmú csokiját használom)
- 5 g sütőpor
- 160 g Mester süteményliszt

A margarinnal/vajjal elmorzsoltam a lisztet, hozzáadtam a porcukrot és a sütőport. A tojást egy kis tálba habosra felvertem és a lisztes cukros masszához adtam. Kézzel összegyúrtam, majd a végén tettem bele a kisebb- nagyobb darabokra vágott étcsokit.

A sütőt 165 fokra melegítettem, egy tepsit kibéleltem sütőpapírral. A tésztából enyhén olajos kézzel diónál kisebb adagokat csíptem amit gombóccá formáztam és a sütőpapíros tepsibe tettem, tetejét picit lelapítottam..

Kb. 10 perc alatt megsütöttem de a sütési idő eltérő lehet, sütőnként változhat!

Ez valami nagyooooon finom!!!

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza