Almás-meggyes pite Mester süteménylisztből

 

Almás-meggyes pite Mester süteménylisztből

Glutén- és laktózmentesen



 

Hozzávalók:

- 200 g Mester süteményliszt (itt megvásárolható: Mester Család)
- 1 kk szódabikarbóna
- 6 g házi készítésű vaníliás poreritrit
- 1 db M-es tojás
- pici só
- 70 g vaj vagy Liga
- 70 g laktózmentes tejföl
- 60 g eritrit

A tészta szórásához Mester zsemlemorzsa. (itt megvásárolható)

Az almás töltelékhez:

- 5 db közepes méretű alma (pucolva, reszelve összesen 350 g)
- ízlés szerint meggy, de ez el is hagyható ha csak almával szeretnénk tölteni
- fél citrom reszelt héja
- fél kk őrölt fahéj
- 50 g eritrit

Tetjére:

- 2 ek laktózmentes tejföl

A tészta hozzávalóit tálba mértem és kézzel összegyúrtam majd 20 percre hűtőbe tettem. Könnyen kezelhető, szép fényes tésztát kaptam. Amíg a tészta pihent a hűtőben, az almákat megpucoltam, lereszeltem, levét kinyomkodtam, hozzáadtam az eritritet, reszelt citromhéjat és az őrölt fahéjat majd alaposan összekevertem majd egy kisebb edényben takarék lángon megpároltam és hagytam kihűlni. A fagyasztott meggyet simán összekevertem fahéjas eritrittel. 20 perc leteltével a tésztát kivettem a hűtőből, rizsliszttel megszórt szilikon lapon kézzel átgyúrtam és hengerré formáztam majd két részre osztottam. Minkét lapot kinyújtottam. Az egyiket a piteforma aljába simítottam, megszórtam zsemlemorzsával, rápakoltam a kihűlt tölteléket, mellé a meggyeset is...

A másik kinyújtott tésztalapot pici virág formával kiszaggattam és bevontam vele a tölteléket..

Tetejét pici olaj+ tejföl keverékével kentem le, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütöttem. 

(a sütési idő mindig sütőfüggő)

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza