Almás háromszög Mester süteménylisztből

 

Almás háromszög Mester süteménylisztből

Glutén- és tejmentesen

Ha van otthon almátok, ezt a finomságot feltétlen próbáljátok ki!!! Én konkrétan beleszerettem! Tudom hogy nem épp nyári édesség az almáspite ízvilág, de ha az ember lánya ezt kívánja... akkor jobb esetben megsüti magának! ☺️

Hozzávalók:

- 200 gr Mester süteményliszt (itt megvárásolható: Mester Család)
- 1 kk szódabikarbóna
- 6 gr házi készítésű vaníliás poreritrit
- 1 db M-es tojás
- pici só
- 70 gr Liga margarin
- 70 gr Joya  kókuszjoghurt
- 60 gr eritrit

A tészta szórásához Mester zsemlemorzsa. (itt megvásárolható)

Az almás töltelékhez:

- 5 db közepes méretű alma (pucolva, reszelve összesen 380 gr)
- fél citrom reszelt héja
- fél kk őrölt fahéj
- 50 gr eritrit

Tetjére:

- 2 ek Joya kókuszjoghurt

A tészta hozzávalóit tálba mértem és kézzel összegyúrtam majd 20 percre hűtőbe tettem. Könnyen kezelhető, szép fényes tésztát kaptam. Amíg a tészta pihent a hűtőben, az almákat megpucoltam, lereszeltem, levét kinyomkodtam, hozzáadtam az eritritet, reszelt citromhéjat és az őrölt fahéjat, alaposan összekevertem majd egy kisebb edényben takarék lángon megpároltam. 20 perc leteltével a tésztát kivettem a hűtőből, (ilyen melegben nagyon gyorsan visszalágyul a tészta így igyekezzünk a formázással) rizsliszttel megszórt szilikon lapon kézzel átgyúrtam és téglalap alakúra, kb fél centi vastagra nyújtottam...

4 részre osztottam (ezek óriás háromszögek lesznek) ☺️

Megszórtam zsemlemorzsával...

A kihűlt alma tölteléket ráhalmoztam..

..és háromszög alakúra hajtottam, sütőpapíros tepsibe tettem, tetejét Joya kókuszjoghurttal kentem le, megszúrtam villával...

..majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütöttem..

Nagyon finom és úgy örülök hogy tejmentesen is sikerült elkészítenem! ☺️

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza