Almás-fahéjas palacsintafelfújt Mester palacsintaporból

 

Almás-fahéjas palacsintafelfújt Mester palacsintaporból

Glutén- és tejmentesen

Hozzávalók a gyümölcsös raguhoz:

- 2 nagyobb alma
- 50 gr Liga margarin
- 2 ek cukor
- 1 tk frissen facsart citromlé
- 1 tk Lucullus őrölt fahéj

 

Hozzávalók a tésztához:

- 120 ml kókusztej (vagy bármilyen növényi tej)
- 2 db M-es méretű tojás
- 60 gr Mester palacsintapor (itt megvásárolható: Mester Család)
- 1 kk Lucullus őrölt fahéj
- csipet só

Az almát meghámoztam és kockákra vágtam. Egy serpenyőben megolvasztottam a Ligát, beletettem a kockákra vágott almát, rászórtam a cukrot, fedőt tettem rá és pár percig pároltam. Közben összeállítottam a tésztát. Ehhez a tejet, tojást és a lisztet egy tálba mértem, hozzáadtam a sót és a fahéjat, majd összekevertem. A puha almára szórtam az őrölt fahéjat, hozzáöntöttem a citromlevet, összekevertem és lezártam alatta a gázt. Négy, kb. 6-8 centi átmérőjű kerámia edénybe öntöttem a párolt almát..

...erre került a tészta..

..és az egészet betoltam a sütőbe, majd 190 fokon 25 perc alatt készre sütöttem...

(a sütési idő eltérő lehet) Készíthető egyben, egy formában is, így valószínű hosszabb sütési időt igényel. Tetejét porcukorral szórtam meg.

Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat a Mester Család biztosítja!

webaruhaz.mestercsalad.hu

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

 

vissza