Áfonyás amerikai palacsinta

 

Áfonyás amerikai palacsinta

Laktózmentes vaj, túró és tejföl, gyümölcsnek áfonya..isteni finom amerikai palacsinta készült a konyhámban, gluténmentesen.

Citromhéjjal bolondítva..

Imádom a palacsintát, de ezt az amerikai változatot még sosem próbáltam. Egészen a mai napig...

A receptet itt találtam, fél adagból készítettem, glutén-és laktózmentes verzióban. Nem málnával, hanem áfonyával, pici túróval és citromhéjjal... :)

Hozzávalók:

- 130 gr Nutrifree Mix per Dolci süteményliszt (itt megvásárolható: Egészség Market)
- 20 gr Nutrifree Mix per Pane liszt (itt megvásárolható: Egészség Market)
- 1 púpos teáskanál sütőpor
- 1 púpos evőkanál cukor
- fél csomag vaníliás cukor
- 1 tojás
- 1 evőkanál laktózmentes vaj
- csipet só
- 160 ml laktózmentes tej
- fél citrom reszelt héja
- 1 evőkanál laktózmentes túró
- 1 marék áfonya

A kétféle liszthez hozzákveretem a sütőport, az olvasztott margarinhoz adtam a cukrot, vaníliáscukrot és a toját. A vajas keverékhez öntöttem a sütőporos lisztet, majd fokozatosan adagoltam hozzá a tejet és csomómentesre kevertem. Hozzáadtam a reszelt citromhéjat, túrót és a félbevágott áfonyát. Alposan összekvertem.

A palacsintasütőbe egy pici laktózmentes vajat tettem, hagytam hogy megolvadjon és egy evőkanállal kisebb adagott a serpenyőbe tettem. Közepes lángon egy-két percig sütöttem, majd miután kis hólyagocskák előjöttek a tetején, megfordítottam és a másik oldalát is pár percig sütöttem.

A végén porcukorral meghintettem.

vissza