10 perces almafánk

 

10 perces almafánk

Glutén-és tejmentesen

Hozzávalók:
- 2 nagyobb alma (én Idaredet használtam)
- 1 tk sütőpor
- 1 db M-es méretű tojás
- 150 gr Nutri-free Mix per Dolci süteményliszt (itt megvásárolhatók: Egészség Market)
- 1 ek cukor

Sütéshez:

- olaj

Szóráshoz:

- fahéjas porcukor

 

Az almákat megpucoltam és nagylyukú reszelőn lereszeltem. Hozzáadtam a tojást, sütőport, cukrot és a lisztet is majd az egészet kézzel összeállítottam. Serpenyőben kókuszzsírt melegítettem és két evőkanál segítségével az almás tésztából kisebb halmokat tettem az olajba. Közepes lángon mindkét oldalukat megsütöttem. Fahéjas porcukorral szórtam meg. Isteni finom, melegen meg pláne :)

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza