"Túró"krémes lekváros rácsos süti

 

"Túró"krémes lekváros rácsos süti

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, szénhidrátcsökkentett

Annyi de annyi minden készült már ebből a "házasságreceptből", fú már megszámolni sem tudom. Van rengeteg édes és sós változat, de ilyen még nincs és végre most mégis. :) Szóval ez a vegán "túró"krémes cucc... ajjj, aki még nem próbálta, tesztelje le, kíváncsi vagyok a véleményére. Bár a köles elsőre lehet idegennek tűnik, mégis higgyétek el, nagyon-nagyon finom!

A tésztát így készítettem:

  • 200 g Szafi Free expressz liszt 
  • 80 g Szafi Reform csökkentett szénhidrát tartalmú kenyér- és péksüti lisztkeverék 
  • 1 citrom reszelt héja
  • 40 g POR eritrit
  • 4 g só
  • 40 g almaecet vagy frissen facsart citromlé
  • 340 g langyos víz 

Töltelék Szafi blogjáról

  • 120 g átmosott köles négyszeres vízben, 2 g sóval megfőzve
  • 160 g Szafi Reform süteményliszt 
  • 40 g citromlé
  • 1 citrom reszelt héja 
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 80 g Szafi Reform eritrit
  • 100 g Kara Light Coconut Milk
  • 75 g víz

Kenéshez:

  • Szafi Free kajszibarack lekvár + pici kókuszolaj keveréke

Elsőként a tölteléket készítettem el, ehhez a kölest a vízben puhára főztem majd a többi hozzávalóval (lisztet utoljára hagyva) összekevertem. Turmixolni is lehet, de aki darabosabban szereti, ezt a manővert nyugodtan hagyja ki.

tésztát a következőképp állítottam össze. Az almaecetet, sót, vizet és reszelt citromhéjat egy tálba mértem, hozzáadtam a por eritritet, kevertem rajta egyet, majd a liszteket is beleöntöttem és kézzel összegyúrtam az egészet. 10 percig hagytam állni a tésztát, majd kevés kenyérliszttel megszórt munkalapon párszor átgyúrtam, két részre osztottam. Az egyik tésztalapot kb. 5 mm vékonyra nyújtottam, egy tepsit kibéleltem sütőpapírral, belefektettem, megkentem házi sárgabarack lekvárral és egyenletesen rákentem a vegán "túró"krémet. 

A másik tészta adagból rudakat sodortam és berácsoztam vele a sütit.

A rácsokat lekentem lekvár + kókuszolaj keverékével és 180 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel 50 percet sütöttem.

Á L O M F I N O M!!!

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza