Zablisztes túrós-sajtos keksz

 

Zablisztes túrós-sajtos keksz

Glutén-és laktózmentesen

Ezt a nem túl szokványos (vagyis számora nem az) receptet Szafi facebook oldalán találtam, itt.Én még soha nem használtam gluténmentes zabpelyhet de még zablisztet sem, viszont pelyhem volt itthon egy ideje, így gondoltam elő a késes aprítót és a pelyhet lisztté varázsoltam :) Szafi oldalán ez a recept nem volt éppen egyéretlmű, nem nagyon derül ki hogy a két tojás a tésztába kell-e vagy egyik a tésztába másik a tetejére, ugyan ez volt a problémám a sajttal is, na de persze ez nem fogott vissza, én bizony megcsináltam :) A következőképp...

Hozzávalók:

- 250 gr zabliszt (én ezt a zabpelyhet használtam csak késes aprítóval ledaráltam)

- 250 gr laktózmentes túró
- egy maréknyi laktózmentes reszelt trappista sajt
- 1 tk só
- 2 egész tojás
- másfél ek kókuszzsír/olaj

Kenéshez:

- 1 tojás sárgája
- 1 ek laktózmentes tejföl

Szórához:

- vegyes magkeverék
- lenmag
- reszelt sajt

A tészta hozzávalóit egy tálba mértem és kézzel összegyúrtam, majd 15 percet pihentettem. Ezután kevés rizsliszttel megszórt szilikon lapon kb. 4 mm vékonyra nyújtottam, derelyevágóval négyzet alakúra vágtam..

Sütőpapíros tepsibe pakoltam őket, tetejüket tojássárgája és tejföl keverékével lekentem, megszórtam magokkal és sajttal..

Majd 180 fokon 15 perc alatt megsütöttem..

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza