Vegán ropogós sajtkeksz

 

Vegán ropogós sajtkeksz

Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyérlisztből

Mostanában teljesen rá vagyok kattanva ezekre a sós rágcsákra! Imádom ahogy ropog és ez tényleg ropog! Bár nem egy zsírszegény változat, de nincs benne glutén, tej és tojást sem látott soha!

Hozzávalók:

- 60 g víz
- 20 g almaecet
- 45 g kókuszolaj
- 2 g szódabikarbóna
- 40 g Violife pizzás növényi sajt
- 5 g só
- 130 g Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyérliszt (itt megvásárolható)

A vizet, almaecetet, kókuszolajat egy tálba mértem, hozzáadtam a szódabikarbónát, sót, majd a reszelt "sajtot", végül pedig a lisztet. Kézzel összegyúrtam és 10 percet állni hagytam. 
Közben egy tepsit kibéleltem sütőpapírral, a sütőt 180 fokra állítottam.

A tésztát lisztezett felületen átgyúrtam és kb. 3mm vékonyra nyújtottam. Derelyevágóval kis téglalapokra vágtam (kb. 5x3 cm) és egy szívószállal lyukakat formáztam a tésztában...

180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percet sütöttem. Az idő mindig sütőfüggő. A darabszám pedig attól függ, milyen vékonyra nyújtjátok a tésztát, illetve hogy mivel és mekkorára formázzátok!

Nagyon finom és tényleg ropog!!! 

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza