Túrós pogácsa ünnepi formában Mester KenyérMix lisztből

 

Túrós pogácsa ünnepi formában Mester KenyérMix lisztből

Glutén-és laktózmentesen

Egyszerű, gyors sajtos finomság.

Hozzávalók:

- 250 g Mester KenyérMix liszt 
- 200 g margarin (én Ligát használtam)
- 250 g laktózmentes túró
- 1 db M-es méretű tojás 
- 1 púpos tk só

Tetejére:

- egy kisebb tojás felverve
- reszelt sajt

A lisztet, sót, túrót és a puha Ligát egy tálba mértem. A tojást villával felvertem és a tésztához adtam. Összegyúrtam és 10 percre hűtőbe tettem. Ezután rizsliszttel megszórt szilikon lapon kézzel párszor átgyúrtam, kb. 1 cm vastagra nyújtottam és különböző karácsonyi formával kiszaggattam. Sütőpapíros tepsibe tettem..

...tetejét felvert tojással kentem le és megszórtam reszelt sajttal.

..és 165 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 25-30 perc alatt megsütöttem...

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza