
Glutén-és laktózmentesen
Egyszerű, gyors sajtos finomság.
Hozzávalók:
- 250 g Mester KenyérMix liszt
- 200 g margarin (én Ligát használtam)
- 250 g laktózmentes túró
- 1 db M-es méretű tojás
- 1 púpos tk só
Tetejére:
- egy kisebb tojás felverve
- reszelt sajt
A lisztet, sót, túrót és a puha Ligát egy tálba mértem. A tojást villával felvertem és a tésztához adtam. Összegyúrtam és 10 percre hűtőbe tettem. Ezután rizsliszttel megszórt szilikon lapon kézzel párszor átgyúrtam, kb. 1 cm vastagra nyújtottam és különböző karácsonyi formával kiszaggattam. Sütőpapíros tepsibe tettem..
...tetejét felvert tojással kentem le és megszórtam reszelt sajttal.
..és 165 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 25-30 perc alatt megsütöttem...
A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.