Túrós pogácsa Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyérlisztből

 

Túrós pogácsa Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyérlisztből

Gluténmentes, laktózmentes, szójamentes, tojásmentes

Tisztában vagyok vele, hogy nem én találtam fel a spanyol viaszt, így egyből az elején mutatom, EZ a pogi recept volt a kiindulási alap ennél a finomságnál. Nem vagyok tejfehérje érzékeny, de amikor tudom és tehetem, kerülöm a tejes dolgokat. Nagyon szívesen fogyasztok növényi tejszínt, növényi sajtot és joghurtot, de ha mégis olyat szeretnék sütni, amiben tejtermék található, akkor egyszerűen csak laktózmentesre váltok és megsütöm. Na ilyen volt ez a mostani pogácsa is. Szerintem nagyon finom lett, csak mondjuk nem kellett volna elégetnem a sajtot a tetején  na de erről majd később..

Hozzávalók kb. 23 db pogihoz:

- 110 g langyos víz
- 3 g porélesztő
- 20 g frissen facsart citromlé
- 4 g só
- 100 g laktózmentes túró
- 170 g Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyérliszt

Tetejére:

- Szafi Free fűszeres paradicsomszósz+víz
- laktózmentes reszelt trappista sajt

A hozzávalókat összegyúrtam és 10 percet meleg helyen pihentettem. Bambuszrostliszttel megszórt szilikon lapon párszor átgyúrtam és kb. 1 cm vastagra nyújtottam. 3,5 cm átmérőjű formával szaggattam, majd a pogikat a tenyerem élével átforgattam, hogy szép formájuk legyen.

Sütőpapíros tepsibe tettem, tetejüket paradicsomszósz+víz keverékével kentem le, megszórta reszelt sajttal és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 32 perc alatt megsütöttem. 

Már kétszer elkészítettem, szerintem nagyon-nagyon finom!  

(a 2. adag sütése közben épp zsemléket formáztam, így királyul meg is barnult a sajt a tetején, ezáltal kívül tök jóó ropogós lett. Ezt csak azért írom, hogy mindenki figyelje a saját sütőjét, mert a sütési idő eltérő lehet)

vissza