Túrós pogácsa Mester házi kenyérlisztből

 

Túrós pogácsa Mester házi kenyérlisztből

Glutén-és laktózmentesen

A Mester Család oldalán található receptet használtam, fél adaggal dolgoztam. Nagyon-nagyon finom ez a pogi! :)
 
Hozzávalók:
- 200 gr Mester Házi kenyérliszt (itt megvásárolható: Mester család)
- 100 gr laktózmentes tejföl
- 125 gr laktózmentes túró
- 3 gr porélesztő
- 1 kk só
- 125 gr Liga margarin
- 1 db M-es méretű tojás (fele a tésztába, másik fele a kenéshez)
- 1 kk só

- csipet cukor
- laktózmentes reszelt sajt a szóráshoz
 
A tészta hozzávalóit egy tálba mértem (a Liga puha volt de nem folyós) és kézzel összegyúrtam, rizsliszttel megszórt szilikon lapon kb. ujjnyi vastagra nyújtottam és kockákra vágtam..

..majd meleg helyen kb. 30 percet kelesztettem. Tetejét a maradék felvert tojással lekentem, néhányat megszórtam egész köménnyel és reszelt sajttal..

Mjas 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütöttem...

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza