Tepertős pogácsa

 

Tepertős pogácsa

Búzás verzióban is nagyon szerettem, így hát elkészítettem gluténmentesen is.

Nem épp a diétás kategória :)

Egy nagyon egyszerű recept és egy rendkívül fontos hozzávaló, dagasztógép, pogácsaszaggató, némi kis türelem és kész is a gluténmentes tepertős pogácsa! :)

A recept a következő:

- 250 gramm Nutri free Mix per Pane liszt
- 2 tk só
- pici cukor
- 200 ml langyos víz
- fél tasak dr. Oetker szárított élesztő
- 1 tojás sárgája + 1 egész a kenéshez
- két marék tepertő

A hozzávalókat rugalmas tésztává gyúrtam, majd rizsliszttel megszórt szilikon lapon egy centi vékonyra nyújtottam. 4 centi átmérőjű (ez persze lehet kisebb és nagyobb is) pogácsaszaggatóval kiszaggattam. Egy tepsit sütőpapírral kibéleltem, beletettem a pogikat, tetejüket éles késsel bevágtam és kb 50 fokos sütőben fél órát kelesztettem. Miután szép nagyra nőttek, tetejüket felvert tojással lekentem...

és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütöttem!

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza