Tepertős pogácsa Mester KenyérMix lisztből glutén- és tejmentesen

 

Tepertős pogácsa Mester KenyérMix lisztből glutén- és tejmentesen

Annyira nagyon finom lett!!!

Imádom a tepertőt! Diéta ide vagy oda, szeretem!  Ma megsütöttem Mester lisztből és állati finom lett! Kívül roppanós, belül puha! Nagyon tuti!!!

A recept a következő:

- 250 g Mester KenyérMix liszt
- 2 tk só
- csipet cukor
- 225 ml víz
- 5 g szárított élesztő
- 1 tojás sárgája + 1 egész a kenéshez
- 40 g tepertő

A tepertőt kisebb darabokra vágtam, majd a tészta többi hozzávalójával összegyúrtam. (a víz sima csapvíz volt, nem langyos!) Ez egy nagyon ragadós, tapadós tészta, de aki követi a blogomat, olvassa a receptjeimet, az tudja, hogy szinte minden ilyen esetben ajánlom az eldobható gumikesztyű használatát mind a tészta összegyúrásakor, mind pedig nyújtáskor, formázáskor.

Összeállítás után 35 percet kelesztettem majd rizsliszttel megszórt szilikon lapon kesztyűs kézzel párszor átgyúrtam és egy centi vékonyra nyújtottam.

Késsel bevagdostam...

..majd 4 cm átmérőjű formával kiszaggattam...

Egy tepsit sütőpapírral kibéleltem, beletettem a pogikat és 50 fokos sütőben 10-12 percet kelesztettem. Ezután tetejüket felvert tojással lekentem...

180 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütéssel) kb. 40 perc alatt készre sütöttem! (a sütési idő mindig sütőfüggő!)

Nagyon-nagyon finom íze és illata van! 

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza