
Annyira nagyon finom lett!!!
Imádom a tepertőt! Diéta ide vagy oda, szeretem! Ma megsütöttem Mester lisztből és állati finom lett! Kívül roppanós, belül puha! Nagyon tuti!!!
A recept a következő:
- 250 g Mester KenyérMix liszt
- 2 tk só
- csipet cukor
- 225 ml víz
- 5 g szárított élesztő
- 1 tojás sárgája + 1 egész a kenéshez
- 40 g tepertő
A tepertőt kisebb darabokra vágtam, majd a tészta többi hozzávalójával összegyúrtam. (a víz sima csapvíz volt, nem langyos!) Ez egy nagyon ragadós, tapadós tészta, de aki követi a blogomat, olvassa a receptjeimet, az tudja, hogy szinte minden ilyen esetben ajánlom az eldobható gumikesztyű használatát mind a tészta összegyúrásakor, mind pedig nyújtáskor, formázáskor.
Összeállítás után 35 percet kelesztettem majd rizsliszttel megszórt szilikon lapon kesztyűs kézzel párszor átgyúrtam és egy centi vékonyra nyújtottam.
Késsel bevagdostam...
..majd 4 cm átmérőjű formával kiszaggattam...
Egy tepsit sütőpapírral kibéleltem, beletettem a pogikat és 50 fokos sütőben 10-12 percet kelesztettem. Ezután tetejüket felvert tojással lekentem...
180 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütéssel) kb. 40 perc alatt készre sütöttem! (a sütési idő mindig sütőfüggő!)
Nagyon-nagyon finom íze és illata van!
A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.