Sóhabos perec Szafi Free kenyérlisztből

 

Sóhabos perec Szafi Free kenyérlisztből

Glutén, tej, tojás és élesztőmentesen

Hozzávalók:

- 300 gr langyos víz
- 40 ml frissen facsart citromlé
- 4 gr só
- 270 gr Szafi Free házikenyér lisztkeverék (itt megvásárolható)

Sóhab:

- 2 ek víz
- 1 ek rizsliszt
- 1 ek só 

A sütőt 200 fokra állítottam, kimértem a vizet, hozzáadtam a frissen facsart citromlevet, majd a sót és a lisztet is. Robotgép dagasztóspiráljával összeállítottam a tésztát és kb. 5 percet hagytam pihenni. Ezután lisztezett felülteten kézzel átgyúrtam majd 4 részre osztottam. A tésztagombócokat rúddá sodortam majd perec formára alakítottam. A pereceket sütőpapíros tepsibe tettem, tetejüket vékonyan lekentem kókuszolajjal és bettem a 200 fokos sütőbe sülni...

A sütési idő vége előtt rácsurgattam a sógabot és visszatettem még kb. 10 percre sülni. 

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza