Sajtos rúd Piaceri Mediterranei lisztből

 

Sajtos rúd Piaceri Mediterranei lisztből

Glutén-és laktózmentesen

Húúú ez valami mennyei! Puha, de mégis roppanós. Dupla sajtosan, magokkal megszórva, iszonyú finom és nagyon jól eltalált tészta! Szerintem amúgy sajt nélkül is nagyon finom, hisz a tésztában alapból megtalálható, de aki az igazi réteges tésztás sajtos rúdra vágyik és a roppanós sajtra vágyis, az mindenképp tegyen a tészta tetejére is! ☺️

 

 

Hozzávalók:

- 200 g Piaceri Mediterranei liszt (itt megvásárolható: Egészségmarket)
- 3 ek laktózmentes tejföl
- 65 g laktózmentes reszelt trappista sajt
- 1 db M-es méretű tojás felverve
(ebből 1 evőkanállal félre tettem a kenéshez)
- 145 g Liga margarin
- 1 tk só

Tetejére:

- felvert tojásba kevert őrölt pirospaprika, esetleg egész kömény, reszelt trappista sajt 

A lisztet és a margarint tálba mértem, kézzel összemorzsoltam. Hozzáadtam a sót, a tejfölt, tojást és a reszlet trappista sajtot, majd az egészet összegyúrtam. Semmit sem pihentettem a tészát! Azt muszáj megjegyeznem hogy ez egy nagyon ragadós tészta, de rizslisztezett felületen könnyen formázható!

TIPP!
Korábbi recepteknél már írtam hogy érdemes beszerezni eldobható gumikesztyűt az ilyen jellegű tésztákhoz, ragad mint az állat, így kesztyűben sokkal egyszerűbb bánni vele! :)

Rizsliszttel megszórtam a szilikon nyújtólapot és kb. 7mm vékonyra nyújtottam a tésztát, széleit derelyevágóval egyenesre igazítottam...

..kb. 2 centi széles csíkokra vágtam, sütőpapíros tepsibe tettem...

Tetejüket pirospapírikával elekvert felvert tojással kenetem le, egész köménnyel megszórtam és került rá reszelt trappista sajt is...

160 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütöttem. 
(a sütési idő mindig sütőfüggő!)


A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza