Sajtos pogácsa

 

Sajtos pogácsa

Glutén-és laktózmentesen

Imádom a pogácsát, a tepertőset, a baconöset, a sima sajtosat, a burgonyásat...mindegy milyen :) Ma sajtos pogit sütöttem, azt az igazi aprót, ami csak egy falat :)

 

 

Hozzávalók:

- 300 gr Nutri-free Mix per Pane liszt
- 125 gr Liga (olasztva)
- egy kis doboz (150 gr) laktózmentes tejföl
- fél csomag Dr.Oetker porélesztő
- 1 kk cukor
- 1 tk só
- 2 tojás sárgája
- 50 ml laktózmentes tej
- 40 gr laktózmentes reszelt sajt

Tetejére:
- egy felvert tojás
- ízlés szerint reszelt sajt, köménymag, szezámmag stb..

A szárazanyagokat egy tálba mértem és kanállal összekevertem.Az olvasztott vajat, a langyos tejfölt és tejet a liszthez öntöttem, beleszórtam a reszelt sajtot, hozzáadtam a tojások sárgáját és robotgéppel elkezdtem dagasztani a tésztát. Nagyon hamar összeállt, szép fényes lett. Kb. 6 percig dagasztottam géppel...

A tésztát meleg helyen, 50 fokos sütőben kelesztettem kb. 30 percet. Kelesztés után a tésztát rizsliszttel megszórt szilikon lapra borítottam..

..kinyújottam, félbehajtottam, majd megint kinyújtottam és így tobább 5x! :) Végül kb. 1,5 centi vastagra nyújtottam a hajtogatott tésztát, tetejét éles késsel berácsoztam..

.és a legkisebb pogácsa szaggatómmal kiszaggattam..

A pogikat sütőpapíros tepsibe pakoltam..

Végül 170 fokos sütőben 10-12 perc alatt szép aranybarnára sütöttem.. (minden sütő máshogy süt, így az idő eltérő lehet)

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza