Sajtos pogácsa Nutri-free mix per pane lisztből

 

Sajtos pogácsa Nutri-free mix per pane lisztből

glutén- és tejmentesen

Mióta önszorgalomból tejmentes diétán is vagyok, a sok finomság mellett talán a pogácsa hiányzik a legjobban. Most már nem kell álmodoznom róla mert elkészítettem és naggggyon nagyon tuti lett! Kis adag, tehát egy nagyétkű család tekintetében simán lehet duplázni vagy akár triplázni az adagot, én elsőre azért készítettem ilyen minimál mennyiséget, mert nem tudtam milyen lesz a végeredmény. De most már tudom és simán duplázom a következő alkalommal! 

 

Hozzávalók:

- 200 g Nutri-free Mix per Pane liszt + 2 evőkanállal adtam még hozzá gyúráskor (itt megvásárolható: Egészségmarket)
- 125 g Liga margarin
- 65 g Joya kókuszjoghurt
- 1 db M-es méretű tojás
- 5 g porélesztő
- 16 g Violife növényi sajt (pizzás)
- 1 tk só
- 1 kk cukor

A lenti videóban látható hogy készült a pogi! 

Az alapanyagok...

A lisztet, sót és cukrot összekevertem, hozzáadtam a porélesztőt, beleöntöttem a puha (mikróban megolvasztott) Ligát, a felvert tojást, (de előtte abból egy evőkanálnyi mennyiséget félretettem a későbbi kenéshez) és a langyos kókuszjoghurtot, majd a reszelt sajtot. Kézzel összegyúrtam a tésztát. Nagyon ragacsos lesz (itt adtam még hozzá a 2 evőkanál lisztet pluszban). 50 fokos sütőben kb. 35 percet kelesztettem. Rizsliszttel megszórt szilikon lapon kézzel átgyúrtam, kinyújtottam és a videóban látható módon összehajtottam, 2x egymás után. Újra kelesztettem, kb. 15 percet, majd kinyújtottam és újra hajtogattam. Itt már nem kelesztettem, hanem egyből kiszaggattam, mághozzá egy 3 centi átmérőjű formával. A pogikat sütőpapíros tepsibe tettem, tetejüket lekentem a maradék tojással. Néhányra egész köményt szórtam, de ez el is hagyható..

180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütöttem.

Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat az Egészségmarket webshopban szerzem be!

www.egeszsegmarket.hu

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza