Sajtos pogácsa Nutri-free mix per pane lisztből

 

Sajtos pogácsa Nutri-free mix per pane lisztből

Glutén, laktóz és tojásmentes tésztából!

A korábban készített sajtos rúd receptje alapján sütöttem ma ezt a pogit, csak más lisztből, állati finom lett ez a verzió is! :)

Hozzávalók:

- 250 gr Nutri-free mix per pane liszt (itt megvásárolható: Egészség Market)
- 5 ek laktózmentes tejföl
- 80 gr laktózmentes reszelt trappista sajt
- 160 gr Liga margarin
- fél ek só

Tetejére:

- egy kisebb felvert tojás (TIPP: a tojás el is hagyható)
- kevé sőrölt pirospaprika
- egész kömény 

A lisztet és a margarint tálba mértem, kézzel összemorzsoltam. Hozzáadtam a sót, a tejfölt és a reszlet trappista sajtot, majd az egészet összegyúrtam.

TIPP!
Korábbi recepteknél már írtam hogy érdemes beszerezni eldobható gumikesztyűt az ilyen jellegű tésztákhoz, ragad mint az állat, így kesztyűben sokkal egyszerűbb bánni vele! :)

Rizsliszttel megszórtam a szilikon nyújtólapot és kb. másfél centi vastagra nyújtottam a tésztát..

3 centi átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggattam, sütőpapíros tepsibe tettem...

Tetejüket lekentem a felvert tojással, amibe őrölt pirospaprikát tettem...

Megszórtam egész köménnyel és reszelt sajttal..

180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütöttem. (a sütési idő változó lehet)

Nagyon nagyon finom!!! :)

Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat az Egészségmarket biztosítja!

www.egeszsegmarket.hu

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza