Sajtos perec

 

Sajtos perec

A tészta glutén, tej és tojásmentes!

Van pár recept ami már sajnos nem fért bele a pár nap múlva megjelenő újságomba :) így azokat most feltöltöm a blogba. Ez a perec isteni lett, feltétlen próbáljátok ki, nagyon nagyon egyszerű elkészíteni, imádni fogják mind a gyerekek mind a felnőttek :)

 

Hozzávalók:

- 250 gr Nutri free Mix per Pane liszt
- 4 gr Dr. Oetker porélesztő
- 1 kk só
- 1 kk cukor
- 230 ml langyos víz

Szóráshoz:

- reszelt trappista sajt
- nagymáretű dekorsó

A lisztet, sót, cukrot egy tálba mértem és kanállal összekevetem, hozzáadtam a porélesztőt majd megint összekevertem. Beleöntöttem a langyos vizet és elkezdtem dagasztani a tésztát. Gyorsan összeáll, nem csomós. A tésztát meleg helyen (50 fokos sütőben) 40 percet kelesztettem. Ezuán olajos kézzel kivettem a tálból szintén olajozott nyújtólapon kissé átgyúrtam majd kisebb-nagyobb gombócokat csíptem a tésztából amit az olajos szilikon lapon rúddá görgettem, majd pereccé formáztam....

A különböző méretű pereceket sütőpapíros tepsibe pakolam, néhány tetejére nagyméretű dekorsót és sajtot szórtam..(aki tejfehérje érzékeny az persze használjon növényi sajtot illetve csak sósan készítse vagy bármi más maggal)

180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütöttem.

Állati finoooom! :)

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza