Sajtos-magvas ropi Mester süteménylisztből glutén-és laktózmentesen

 

Sajtos-magvas ropi Mester süteménylisztből glutén-és laktózmentesen

A valaha készített legfinomabb ropi!

Ezt a receptet feltétlen próbáljátok ki! igazi roppanós, brutál finom!

 Hozzávalók:

- 133 gr Mester süteményliszt (itt megvásárolható: Mester család)
- 25 gr laktózmentes reszelt trappista sajt 
- 60 gr sertés zsír 
- 1 kk só 
- 1 db M-es tojás sárgája
- 75 gr laktózmentes tejföl


Tetejére: 1 tojásfehérje  (elhagyható)

A hozzávalókat egy tálba mértem és kézzel összegyúrtam. Nem kell pihentetni, egyből lehet nyújtani. A tésztát rizsliszttel megszórt szilikon lapra borítottam és kézzel párszor átgyúrtam, majd kb. 3-4mm vékonyra nyújtottam és kb fél centi széles csíkokra vágtam...

A tésztacsíkokat megsodortam...

Lekentem tojásfehérjével és megforgattam a magokban. (szezám és lenmag keverékében)

 170 fokos sütőben 20 perc alatt megsütöttem..

Nagyon finooom! 

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza