Sajtos kréker

 

Sajtos kréker

Glutén, laktóz és tojás nélkül!

Ez az a tipikus filmezős ropogtatnivaló :) Apró, magos, sajtos, finom! :)

Kövesd oldalamat a facebookon! facebook.com/glutenmentes.ovezet

Hozzávalók:

- 125 gr Mester süteményliszt (itt kapható: Mester Család)
- 50 gr Liga margarin
- 1 kk cukor
- 1 kk só
- 1 kk Dr.Oetker sütőpor
- 30 gr laktózmentes reszelt trappista sajt
- 1 ek Naturbit lenmag
- 1 ek Naturbit szezámmag 
- 80 ml víz

A hozzávalókat egy tába mértem és kézzel alaposan összegyúrtam, folpackba csomagoltam majd kb. 30 percre hűtőbe tettem. (kissé ragad a tészta, de miután kivettük a hűtőből, könnyen lehet majd dolgozni vele) Fél óra leteltével a tésztát rizsliszttel megszórt szilikon nyújtólapon kézzel átgyúrtam, gombbócá formáztam...

..majd kb. 4-5 mm vékonyra nyújtottam..

Derelyevágóval kis kockákra vágtam..

A tésztát sütőpapíros tepsibe rakosgattam...

200 fokon kb. 10-12 perc alatt készre sütöttem..

Nagyon fincsi, ropogós :)

Sütéseimhez a gluténementes alapanyagokat a Mester Család biztosítja!

webaruhaz.mestercsalad.hu

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

 

 

vissza