Sajtkeksz

 

Sajtkeksz

Tökmaggal és napraforgómaggal megszórva!

15 deka lisztből és még pár hozzávalóból is lehet igen finom sajtost sütni. Egészen pontosan sajtkekszet. Az eredeti receptet a Kifőztük online gasztromagazin oldalán találtam, itt.

Hozzávalók:

- 75 gr Nutri-free Mix per Pane liszt
- 75 gr Schär MIx B liszt
- 150 gr hideg vaj (én Liga-t használtam)
- 1 kk só
- 1 tojássárgája
- 150 gr laktózmentes trappista sajt

Tetejére:

- 1 tojássárgája
- napraforgó és tökmag

A kekszhez a hideg vajat a liszttel, sóval, reszelt sajttal elmorzsoltam, hozzáadtam a tojás sárgáját és gyors mozdulatokkal összegyúrtam...

Ezután a tésztát fél órára hűtőbe tettem. Fél óra leteltével a tésztát rizsliszttel megszórt szilikon lapon kb. fél centi vastagra nyújtottam...

.tetejét tojássárgájával lekentem, 2-3 centi szélesen felcsíkoztam..

és megszórtam előzeleg száraz serpenyőben megpirított napraforgó maggal és tökmaggal..

Egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibéleltem, a kekszeket egymás mellé sorakoztattam...

és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütöttem...

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

 

vissza