Sajtkeksz 2.

 

Sajtkeksz 2.

Vegyes magkeverékkel készült ropogtatni való!

Nem tudom ki hogy van vele, de a gluténmentes diátám bevezetése óta nekem a legjobban a sós dolgok hiányoznak. Persze tudom, lehet venni gm chipset, meg lehet sütni ropit is meg sajtos pogit, ezeken mind túl vagyok, de amikor valami gyors ropogtatni való kellene, akkor van gáz :) vagyis volt, eddig. Ugyanis egy igen finom magkeverékes sajtkekszet sütöttem. Az eredeti, búzás receptet itt találtam. Én így készítettem...

Hozzávalók:

- 125 gr Nutri-free Mix per Pane liszt
- 50 gr vaj (én Ligá-t használtam)
- 1 kk cukor
- 1 kk só
- 1 kk Dr. Oetker sütőpor
- 30 gr laktózmentes trappista sajt
- 25 gr vegyes magkeverék (lenmag, szezámmag, tökmag)
- 75 ml víz

A lisztet összekevertema sütőporral, hozzáadtam a sót, cukrot és a reszelt sajtot. Ráreszeltem a hideg vajat is és apránkét hozzáöntöttem a hideg vizet. Összegyúrtam...

..és 1 órára hűtőbe tettem. Ezután kevés rizsliszttel megszórt szilikon lapon kb. fél centi vastagra nyújtottam...

Derelyevágóval kockákra vágtam...

Sütőpapírral bélelt repsibe tettem a sajtkekszeket..

Sütőpapírral bélelt repsibe tettem a sajtkekszeket..

vissza