Rizslisztes sós rúd

 

Rizslisztes sós rúd

Glutén-és laktózmentesen!

Egy korábbi sajtos rúd receptemet vettem alapul ennél a rizslisztes sajtosnál. Most vegyesen rizs- és kukoricalisztből készítetem, így...

Hozzávalók:

- 100 gr Nagykun rizsliszt
- 35 gr Nettfood kukoricaliszt
- 125 gr margarin (én Ligát használtam)
- 125 gr laktózmentes túró
- 1 tojás (fele a tésztába, fele kenéshez)
- 1 tk só

Szóráshoz: egész kömény, szezámmag, laktózmentes trappista sajt

A lisztet, sót, túrót és a Ligát egy tálba mértem...

A tojást villával felvertem, a felét a tésztához adtam, másik felét meghagytam a tészta tetejének lekenéséhez. A tésztát összegyúrtam és fél órára hűtőbe tettem. Ezután rizsliszttel megszórt szilikon lapon kézzel párszor átgyúrtam...

..kb. fél centi vastagra nyújtottam..

 ..derelyevágóval csíkokra vágtam...

A rudakat sütőpapíros tepsibe tettem, tetejüket lekentem a maradék felvert tojással, megszórtam egész köménnyel, szezámmaggal és laktózmentes reszelt trappista sajttal..

Mjad 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütöttem...

Egyszerű, gyors és finom! :)

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza