Pizzás túrós pogácsa Szafi Free lisztekből

 

Pizzás túrós pogácsa Szafi Free lisztekből

Gluténmentes, laktózmentes, élesztőmentes, szójamentes, tejmentesen is elkészíthető!

Dr.Horváth Csilla alapreceptje adta az ötletet, hogy újra elkészítsem ezt a nagyon finom, puha tésztás pogit!  

Hozzávalók:

- 100 g Szafi Free expressz liszt
- 50 g Szafi Free pizzaliszt

- 125 g laktózmentes túró 
- 110 g víz
- 20 g frissen facsart citromlé 
- 1 tk. só 

Tetejére:

- cukormentes ketchup + szezámmag

A hozzávalókat kimértem és kézzel alaposan összegyúrtam, majd a tésztát 5 percet pihentettem! A sütőt 180 fokra előmelegítettem. A tésztát lisztezett szilikon lapon párszor átgyúrtam majd kb. 1 centi vastagra nyújtottam és 3-4 centi átmérőjű formával kiszaggattam. A pogikat sütőpapíros tepsibe tettem, tetejüket cukormentes ketchuppal kentem le, majd megszórtam szezámmaggal.

Alsó-felső sütéssel kb. 25-30 perc alatt megsütöttem...

Nagyon puha és nagyon finom! Nem túl tolakodó pizza ízű, épp annyira fűszeres, mint amilyennek lennie kell! 

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza