Pizzás grissini Mester házi kenyérlisztből

 

Pizzás grissini Mester házi kenyérlisztből

Glutén, tej- és tojásmentesen

Hozzávalók:

- 250 gr Mester házi kenyérliszt (itt megvásárolható: Mester Család)
- 4 gr Dr.Oetker porélesztő
- 220 ml víz
- 1 csapott kk só
- csipet cukor
- 2 ek olaj

Kenéshez:

- Univer pizzakrém
- Univer ketchup
- laktózmentes reszelt trappista sajt (elhagyható, mert így már nem tejmentes, illetve növényi sajttal vagy más fűszerrel is bolondtható)

A lisztet, sót, cukrot egy tálba mértem és összekevertem, hozzáadtam az élesztőt is majd a sima csapvizet, (nem kell hogy meleg legyen) és robotgép dagasztóspiráljával elkezdtem összeállítani a tésztát, végül hozzáadtam az olajat is. Ezután kb. 30 percet meleg helyen kelesztettem. Miután duplájára nőtt a tészta, enyhén olajozott szilikon lapon kb. fél centi vékonyra nyújtottam..

..lekentem a pizzakrémes, ketchupos keverékkel..

..megszórtam reszelt sajttal..

Hosszávan felcsíkoztam a tésztát...

Majd a csíkokat félben egymásra hajtottam és megcsavartam. Sütőpapíros tepsibe tettem,..

Tetejüket 1 ek olaj és pici ketchup keverékével átkentem..

..és 180 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütöttem..

Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat a Mester Család biztosítja!

webaruhaz.mestercsalad.hu

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

 

vissza