Pizzás csiga Szafi Free kenyérlisztből

 

Pizzás csiga Szafi Free kenyérlisztből

Glutén, laktóz, élesztő, szójamentes!!

Ha csiga, akkor nem csak kakaós vagy fahéjas jöhet szóba, hanem sós verzió is :) Most pizzásat készítettem a következőképpen...

Hozzávalók:

- 300 gr langyos víz
- 40 ml frissen facsart citromlé
- 4 gr só
- 270 gr Szafi Free házikenyér lisztkeverék (itt megvásárolható)

Töltelék:

- paradicsomszósz vagy ketchup+pizzakrém, laktózmentes reszelt sajt, némi oregano

Kenéshez:

- kevés kókuszolaj 

A sütőt 200 fokra állítottam, kimértem a vizet, hozzáadtam a frissen facsart citromlevet, majd a sót és a lisztet is. Robotgép dagasztóspiráljával összeállítottam a tésztát és kb. 5 percet hagytam pihenni. Ezután lisztezett felülteten kézzel átgyúrtam és téglalap alakúra, kb. 4-5 mm vékonyra nyújtottam...

..lekentem paradicsomszósszal, megszórtam oreganoval...

..majd reszelt trappista sajttal...

..és feltekertem mint egy bejglit :)

Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral, a tésztából kb. 3 centi széles darabokat vágtam és a tepsibe tettem...

Oldalukat, tetejüket vékonyan lekentem olajjal, majd 180 fokon kb. 40 perc alatt megsütöttem. 

Annyira finom illatos :)

Kb. 52-54-56 grammos csigáim lettek :)

Sütéseimhez az alapanyagokat a Diétás Termékek Webshop biztosítja!

www.dietas-termekek-webshop.hu

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

 

vissza