Perec Szafi Free pizzalisztből

 

Perec Szafi Free pizzalisztből

Glutén, tej, tojás, élesztő, szójamentesen

Hozzávalók:

- 16 gr frissen facsart citromlé
- 100 gr langyos víz
- 150 gr Szafi Free pizza lisztkeverék 
(itt megvásárolható)

 

Kenéshez:

- kókuszolaj de el is hagyható

A friss citromlevet és a vizet egy tálba mértem, hozzáadtam a lisztet és kézzel összegyúrtam. Hagytam állni kb. 10 percet. Ezután pizzaliszttel megszórt szilikon lapon kézzel átgyúrtam és kb. 3-4 mm vékonyra nyújtottam....

Perec formázóval szaggattam ki a tésztát..

Amiket sütőpapíros tepsibe rakosgattam...

Az első adag tetejét vékonyan lekentem olajjal, a másodikat már nem, kíváncsi voltam a küönbségre. Csupán annyi, hogy a fehérebb, sápadtabb színű perecek (amiket nem kentem le kókuszolajjal) kívül ropogós, belül puha lett, amiket pedig lekentem, az teljesen roppanós, szinte mint egy ropi :)

200 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt sütöttem meg..

Nagyon finom illatos :)

Kb. 45 perecem lett a fenti adagból, őgy hogy a tészta 3-4mm vékonyra lett nyújtva és a perec kiszúró 7 centi átmérőjű.

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza