Perec Mester pizzaporból

 

Perec Mester pizzaporból

Glutén, laktóz és élesztőmentesen

Az eredeti recept a Mester Család weboldalán található, itt

Hozzávalók:

- 100 gr Mester Pizza por (itt megvásárolható: Mester Család)
- 1 db M-es méretű tojás
- 60 gr puha vaj (én Ligát használtam)
- egy csapott kk őrölt piros paprika
- pici só
- 50 gr laktózmentes reszelt trappista sajt

A lisztet, sót, tojást, őrölt pirospaprikát, reszelt sajtot egy tálba mértem. Hozzáadtam a puha vajat is (vagyis adtam volna, mert hogy kő kemény volt a hűtőből kivéve és miután kimértem a 60 grammot, bedobtam a mikróba, hogy kicsit puha legyen...közben megcsörrent a telóm így a Liga totál felolvadt..szóval így öntöttem hozzá a többi alapanyaghoz, így nekem még felvett a tészta kb. 2 és fél evőkanál pizzalisztet. Persze ha valóban puha, szobahőmérsékletű vajat használtok, akkor ilyen probléma nem fordulhat elő :) A tésztát kézzel összegyúrtam, kisebb gombócokat csíptem belőle és konyhapulton vékony rudakáá sodortam, majd pereccé formáztam. A pereceket sütőpapíros tepsibe tettem...

200 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütöttem..

Annyira finom, kívül picit ropogós, belül puha. Legközelebb köménymaggal is megszórom :)

Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat a Mester Család biztosítja!

webaruhaz.mestercsalad.hu

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

 

vissza