Mákos-szezámos ropi Nutrifree lisztből

 

Mákos-szezámos ropi Nutrifree lisztből

Glutén- és laktózmentesen

Annyira szeretem az ilyen házilag elkészíthető ropogtatni valót! Szerintem más magokkal variálva is fincsi lehet, de így mákkal és szezámmal szerintem szuper párosítás.

Hozzávalók:

- 250 g Nutri-free Mix per Pane liszt (itt kapható: Egészség Market)
- 50 g reszelt trappista sajt
- 75 g laktózmentes tejföl
- 1 tk sütőpor
- 125 g Liga margarin
- 2 db M-es tojás sárgája
- 1 kk só
- 20 g mák (
én daráltat használtam de egész mákkal is tökéletes)

Kenéshez:

- tojásfehérje

Szórához:

- szezámmag

A tésztához az összes hozzávalót kimértem és kézzel összegyúrtam. A tésztából pici adagokat csíptem, majd rizslisztezett szilikon lapon vékony rúddá sodortam...

Lekentem tojásfehérjével majd a szilikon lapra szórtam szezámmagot és meghempergettem benne a tésztarudakat..

Sütőpapíros tepsibe téve 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütöttem. Érdemes figyelni, nehogy megégjen! Nagyon finom, igazi roppanós ropi! :)

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza