Magvas-sajtos perec

 

Magvas-sajtos perec

Glutén és laktózmentesen Mester süteménylisztből

Hozzávalók:

- 140 gr Mester süteményliszt
- 60 gr Naturbit hajdinaliszt
- 65 gr Naturbit barna rizsliszt
- 50 gr laktózmentes reszelt trappista sajt
- 120 gr sertés zsír
- 1 tk só
- 2 db M-es tojás sárgája
- 150 gr laktózmentes tejföl

Kenéshez:

- tojásfehérje

Szóráshoz:

- egész kömény
- reszelt trappista sajt
- lenmag
- vegyes magkeverék

A hozzávalókat egy tálba mértem és kézzel összegyúrtam. Nem kell pihentetni, egyből lehet nyújtani. A tésztét rizsliszttel megszórt szilikon lapra borítottam és kézzel párszor átgyúrtam, majd kb. 3-4mm vékonyra nyújtottam...

..és perecformával kiszaggattam...

Sütőpapíros tepsibe rakosgattam...

Tetejüket lekentem a tojásfehérjével és megszórtam egész köménnyel, lenmaggal, vegyes magkeverékkel és reszelt sajttal..

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza