Köményes keksz Mester házi kenyérlsiztből

 

Köményes keksz Mester házi kenyérlsiztből

Glutén-és laktózmentesen

Hozzávalók:

- 125 gr Mester házi kenyérliszt (itt megvásárolható: Mester Család)
- 40 gr Liga
- 1 db M-es tojás sárgája
- csipet szódabikarbóna
- 50 ml laktózmentes tejföl
- 1 kk só

Tetejére:

- egy kisebb tojás felverve
- őrölt kömény
- só

A tészta hozzávalóit egy tálba mértem és kézzel összegyúrtam. Rizsliszttel megszórt szilikon lapon 3 mm vékonyra nyújtottam, cakkos szélű kekszvágóval kiszaggattam...

Sütőpapíros tepsibe raktam...

Tetejét megkentem tojással, megszórtam sóval és őrölt köménnyel...

160 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütöttem...

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza