Kelt sajtos-magvas rúd

 

Kelt sajtos-magvas rúd

Glutén- és lakzótmentesen

Találtam egy nagyon finomnak tűnő receptet a Nők lapja konyha desszert számában, egyből el is készítettem. Nagyon nagyon finom lett, könnyű volt a tésztával dolgozi!

Figyelem!
A tészta tojásmentes! Ha a tetejére használt tojás sárgáját kiváltjátok mással, akkor az egész tojásmentes lesz! :) 

 

Hozzávalók:

- 300 gr Nutri-free Mix per Pane liszt (itt kapható: Egészség Market)
- 200 gr laktózmentes vaj
- 5 púpos ek laktózmentes tejföl
- 1 csomag Dr.Oetker porélsztő
- 2 tk só
- 50 gr laktózmentes reszelt trappsita sajt

Tetejére:

- 1 tojás sárgája
- egész kömény, szezámmag, reszelt sajt vagy bármilyen mag ízlés szerint

A lisztet kimértem, a kockákra vágott vajjal elmorzsoltam. Hozzáadtam a tejfölt, a porélesztőt, sót, végül a reszelt sajtot is és kézzel összegyúrtam. A tésztát folpackba csomagoltam és egy teljes órára hűtőbe tettem. Ezután egy rizsliszttel megszórt szilikon lapon kézzel többször is átgyúrtam, majd ujjnyi vastagra nyújtottam és kb. 1 centi széles csíkokra vágtam...

Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral, belerakosgattam a tésztacsíkokat, tetejüket villával felvert tojás sárgájával kentem le..

Egy részét megszórtam egész köménnyel, a többit reszelt sajttal illetve szezámmaggal...

180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt szép pirosra sütöttem..

Annyira finom, omlós, puha! Próbáljátok ki!

Sütéseimhez az alapanyagkokat az Egészség Market biztosítja!

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

 

vissza