Joghurtos sajtos rúd Mester házi kenyérlisztből

 

Joghurtos sajtos rúd Mester házi kenyérlisztből

Glutén, lakóz és tojásmentesen

Marika oldalán, a Malena konyhája című blogon található ennek a finomságnak a receptje. Egy ideje készülök már megsütni, ma végre el is készítettem. Az eredeti recepthez képest fél adaggal dolgoztam és Mester házi kenyérlisztet használtam...

 

 

Hozzávalók:
- 200 gr Mester házi kenyérliszt (itt megvásárolható: Mester Család)
- 100 gr laktózmentes reszelt trappista sajt
- 125 gr laktózmentes vaj
- 100 ml laktózmentes joghurt
- 1 kk só
- 1 gerezd fokhagyma
- fél kk őrölt kömény

Kenéshez:
- laktózmentes joghurt

Tetejére:
- laktózmentes reszelt trappista sajt
- egész kömény

A lisztet egy tálba mértem, hozzáadtam a sót és a kockára vágott vajat majd kézzel összemorzsoltam...

Hozzáadtam a reszelt sajtot, összezúzott fokhagymát, őrölt köményt is és a joghurtot is majd az egészet összegyúrtam. Nekem itt még felvett a tészta egy evőkanál lisztet!!

Rizsliszttel megszórt szilikon lapon kb. fél centi vastagra nyújtottam...

Derelyevágóval 1 centi széles csíkokra vágtam....

A tésztacsíkokat sütőpapíros tepsibe raktam...

Tetejüket lekentem joghurttal..

Néhányra egész köményt és reszelt sajtot szórtam...

Majs 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütöttem..

A fokhagymától és a köménytől annyira jó illata volt :)

A joghurt pedig nagyon szép színt adott neki :)

Nagyon jó kis recept ez, köszönöm Marika még egyszer is! :)

Sütéseimehez az alapanyagokat a Mester Család biztosítja!

webaruhaz.mestercsalad.hu

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

 

vissza