Grissini Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyérlisztből

 

Grissini Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyérlisztből

Amolyan kirándulós, mozizós rágcsa, glutén-, tej- és tojásmentesen!

Hozzávalók:

- 135 ml langyos víz
- 10 g fehérborecet/almaecet/frissen facsart citromlé
- 2 g só
- 1 g szódabikarbóna 
- 165 g Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyérliszt

Töltelék:

- cukormentes ketchup vagy paradicsomszósz
- sörélesztőpehely

Kenéshez:

- kókuszolaj

A langyos vizet, fehérborecetet, sót, szódabikarbónát egy tálba mértem, összekevertem. Hozzáadtam a lisztet és gumikesztyűs kézzel összekevertem, gyúrtam vagyis inkább marcangoltam a tésztát. 
(NEM azért használok gumikesztyűt az ilyen tészták készítéséhez, mert finnyás vagyok! Egyszerűen rájöttem az évek folyamán, hogy sokkal de sokkal könnyebb így bánni a tapadós- ragadós tésztával. Akik járnak a tanfolyamaimra, mind elfogadják és követik a tanácsaimat, mert tapasztalják, hogy tényleg könnyebben kezelhető így a tészta.)

Összegyúrás után 15 percet pihentettem a tésztát, majd lisztezett szilikon lapon párszor átgyúrtam és téglalap alakúra, kb. 24x 34 cm méretűre nyújtottam. Megkentem ketchuppal, megszórtam (kb. másfél ek.) sörélesztőpehellyel. Derelyevágóval hosszában felcsíkoztam...

A tésztacsíkokat félbehajtottam és megcsavartam, majd sütőpapíros tepsibe tettem és hagytam pihenni további 10 percet. Ezután vékonyan lekentem kókuszolajjal, néhányat megszórtam szezámmaggal és 180 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütéssel) kb. 25 perc alatt készre sütöttem. 

Nagyon finom! 

vissza