Grissini 2.0

 

Grissini 2.0

Az új Mix Guar adalékanyag tesztelve!

Engem a 35 fokos meleg sem tántorít el a sütés-főzéstől :) Más tutira azt mondja, nem vagyok normális, de a házban csak 26,5 fog volt, ezért gondoltam az annyira nem vészes még :) Franco által a napokban kipróbált új adalékanyag "testvérét" teszteltem ma le. Ez pedig a Mix Guar. Az alapja a kukoricakeményítő, emellett pedig 49%-ban tartalmaz guargumit. Így néz ki:

Grissinit sütöttem. Korábban már készítettem, annak receptjét itt találjátok. Most is ugyan ezekkel az arányokkal dolgoztam..

Hozzávalók:

- 250 gr Nutri-free Mix per Pane liszt
- 5 gr Mix Guar
- 200 ml langyos víz
- fél csomag Dr. Oetker porélesztő
- 1 kk só
- 1 kk cukor
- 2 ek kókuszolaj

Kenéshez:

- 1 kk Univer ketchup
- 1 kk laktózmentes tejföl
- 1 kk Lucullus fokhagyma granulátum

Az olaj kivételével az összes hozzávalót a dagasztógép táljába mértem, majd összeállítottam a tésztát. A végén hozzáadtam a 2 evőkanál kókuszolajat is. Meleg helyen kelesztettem 30 percet. Ezután a tésztát egy olajozott szilikon lapra borítottam, kisebb darabokat csíptem belőle és kb.10-12 centi hosszú csíkokat sodortam belőle és sütőpapíros tepsibe sorakoztattam a grissiniket..

Sütés előtt még kb 10 percig kelesztettem őket, majd az egyik adag tetejét lekentem a fokhagymás-ketchupos-tejfölös keverékkel...

220 fokos sütőben 18-20 perc alatt készre sütöttem..

Olyan mint az igazi olasz grissini! :) Ropog!!!

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza