Fűszeres TUC keksz

 

Fűszeres TUC keksz

Glutén- és laktózmentesen

Hozzávalók: 

- 100 gr Mester süteményliszt
- 30 gr Naturbit barna rizsliszt
- 30 gr Naturbit hajdinaliszt
- 100 gr Liga
- 1 tojás (sárgája a tésztába, fehérje a kenéshez)
- 1 kk só
- 1 kk őrölt pirospaprika
- fél kk őrölt bors
- fél kk fokhagyma por
- 2 ek citromlé
- 150 gr laktózmentes reszelt sajt (gouda, trappista)

A tojást szétválasztottam, a sárgáját a tészta többi hozzávalójához adtam, a fehérjét a kenéshez félretettem. Az összegyúrt tésztát fél órára hűtőbe tettem. Fél óra leteltével a tésztát kézzel átgyúrtam...

...két részre osztottam, mert szerintem így könnyebb dolgozni vele majd kevés rizsliszttel megszórt szilikon lapon kb. 2-3 mm vékonyra nyújtottam. Derelyevágóval tetszőleges méretű négyzetekre/téglalapokra vágtam (próbáltam hasonló formát kivitelezni mint a bolti TUC keksz). A kis tésztalapokat sütőpapíros tepsibe rakosgattam...

Tetejüket lekentem a villával enyhén felvert tojásfehérjével és 170 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt készre sütöttem. A másik tésztagombóccal is ugyan így jártam el. Sütés után a kekszeket egy rácson hagytam kihűlni.

Eredeti recept: http://illeskriszkonyhaja.blogspot.hu/

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza