Fűszeres grissini Szafi Reform szénhidrát-csökkentett kenyér- és péksüti lisztből

 

Fűszeres grissini Szafi Reform szénhidrát-csökkentett kenyér- és péksüti lisztből

Gluténmentes, tejmentes, szójamentes, paleo

Imádom a grissinit, már nagyon sokféle ízben elkészítettem. Most őrölt pirospaprikával és köménnyel turbóztam fel. így készült..

Hozzávalók:

Hozzávalók:

- 100 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett gluténmentes kenyér és péksütemény lisztkeverék 
- fél kk őrölt pirospaprika

- 1 kk egész kömény
- 4 g Szafi Reform himalaya só
- 15 g frissen facsart citromlé

- 20 g folyékony kókuszolaj 
- 2 db M-es tojás 

- 50 g víz
+ lisztkeverék a gyúráshoz és szaggatáshoz

Kenéshez:

- kevés kókuszolaj

A száraz és folyékony hozzávalókat külön tálba mértem, majd összekevertem. Nem túl fotogén a massza de azért megmutatom. Szinte folyós, de nem kell megijedni, mert simán gyúrható lesz a tészta, csak kell neki 10 perc pihentetés...

10 perc pihentetés után lisztezett felületen fél centi vastagra nyújtottam és késsel kb. 1 cm széles síkokra vágtam...

Egy tésztacsík két végét összecsíptem és megcsavartam....

A grissiniket sütőpapíros tepsibe tettem, lekentem kevés kókuszolajjal...

..és 180 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel kb. 25 perc alatt megsütöttem.

Nagyon fincsi :)

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza