Egyszerű, gyors karácsonyi sajtos kréker

 

Egyszerű, gyors karácsonyi sajtos kréker

Glutén, laktóz, élesztő és sütőpor mentesen! (a tészta tojásmentes is!)

Ez a mostani egy nagyon-de nagyon egyszerű sajtos recept! A tészta glutén, laktóz, élesztő és tojásmentes, csak a kenéshez kell tojás, de ha valaki arra érzékeny is simán elhagyhatja vagy pótolja azzal ami neki bevált.

Hozzávalók:

- 125 gr Nutri-free Mix per Pane liszt (itt megvásárolható: Egészség Market)
- 100 gr Liga
- 50 gr reszelt trappista sajt
- 1 kk só
- fél kk szódabikarbóna
- 40 ml laktózmentes tej

Kenéshez:

- egy kisebb tojás

Szórához:

- ízlés szerint egész kömény, vegyes magkeverék, reszelt sajt

A lisztet és a sót egy tálba mértem és elkevertem, Hozzáadtam a vajat amit elmorzsoltam a liszttel. Ezután beletettem a reszelt sajtot, majd hozzáöntöttem a tejet amibe előzőleg a szódabikarbónát szórtam. Majd a tésztát kézzel összegyúram. Egy szilikon lapra rizslisztet szórtam, átgyúrtam rajta a tésztagombócot..

...és kinyújtottam, kb. 4-5 mm vastagra..

..majd különböző linzerformával kiszaggattam..

A kiszaggatott formákat sütőpapíros tepsibe tettem..

Tetejüket felvert tojással lekentem és megszórtam vegyes magkeverékkel, egész köménnynel és reszelt sajttal..

Végül 200 fokos sütőben 15 perc alatt megsütöttem. (a sütési idő változhat, mivel minden sütő máshogy süt!)

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza