Burgonyás pogácsa 2.

 

Burgonyás pogácsa 2.

A burgonyás tészta Nutri-free Mix per Pane lisztből készült és kacsazsír is van benne. Nagyon finom!

Finom, puha, rugalmas tésztából..

Sosem sütöttem még burgonyás pogit, de az elmúlt napokban többször is emlegettük a gm csoportban, hogy készíteni kellene. ...hát én ma belevágtam. :) Több receptet is elolvastam, végül az ApróSéf oldalán található mellett döntöttem, ez volna az.

Én glutén- és laktózmentes verzióban készítettem, így:

- 400 gr Nutrifree MIx per Pane liszt
- 150 gr burgonya (főzve, áttörve)
- 125 gr Liga
- 25 gr kacsazsír
- 1 csomag Dr. Oetker porélesztő
- 130 ml laktózmentes tej
- 1 tk cukor
- 2 tk só
- 1 tojás+ 1 a kenéshez

A burgonyát, megpucoltam, kockákra vágtam, majd sós vízben megfőztem. Miután megfőtt, áttörtem és hagytam kihűlni. A tészta hozzávalóit egy tálba mértem, hozzáadtam a kihűlt burgonyát, majd dagasztógéppel összeállítottam. Akkor jó a tészta, ha már elválik az edény falától...

A kidagasztott tésztát letakartam és hagytam kelni 45 percig... Ez idő alatt ilyen szépen megnőtt :)

Rizsliszttel megszórt szilikon lapon kb. másfél centi vastagra nyújtottam, tetejét késsel bevágtam..

..majd pogácsaszaggatóval kiszaggattam...

Egy tepsit sütőpapírral kibéleltem, a pogikat beletettem, kicsit távolabb egymástól, mert sütés közben is nőnek egy keveset, majd visszatettem az 50 fokos sütőbe kb. 10-12 percre hogy keljenek...

Tetejüket felvert tojással lekentem és 190 fokos sütőben aranybarnára sütöttem.

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza