Baconös sajtos pogácsa

 

Baconös sajtos pogácsa

Minden finomság megtalálható ebben a baconös sajtos pogácsában.

Íze, állaga vetekszik a búzáséval..

Ennél a receptnél nem szabad számolni a kalóriát! :) Egyszerűen csak meg kell sütni és meg kell enni. Ellenállhatatlan...

Az alaprecept mindenféle házi alapanyagnól készült, itt található. Én annyit alakítottam rajta, hogy a lisztet gluténmentesre a vajat-tejet-tejfölt- sajtot laktózmentesre cseréltem, baconnel gazdagítottam és fél adagot sütöttem.

Hozzávalók:

- 300 gramm Nutrifree Mix per Pane liszt
- 125 gramm laktózmentes vaj
- 200 ml laktózmentes tejföl
- 4 gr Dr. Oetker porélesztő
- 1 kk cukor
- 25 ml laktózmentes tej
- 2 tojás sárgája
- 10 gr só
- 100 gr bacon

Tetejére:

- 1 tojás
- 100 gr laktózmentes reszelt sajt

A bacont kevés olajon megpirítottam, a vajat megolvasztottam, majd a tészta hozzávalóiból dagasztógéppel könnyű, lyukacsos tésztát dagasztottam. A tésztát 50 fokos sütőben kb. 40 percet kelesztettem. Rizsliszttel megszórt szilikon lapon kinyújtottam a tésztát majd félbehajtottam, megint kinyújtottam és megint félbehajtottam. Ezt a manővert összesen 4-szer játszottam el. :) Az utolsú hajtogatás után kb. 1-1,5 centi vastagságúra nyújtottam a tésztát, tetejét éles késsel hosszában majd keresztben is bevágtam...

.és pogácsaszaggatóval kiszaggattam. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem őket...

.tetejüket felvert tojással lekentem, néhányat megszórtam reszelt sajttal és visszatoltam az 50 fokos sütőbe még 10 percre pihenni.

A 10 perc letelte után feltekertem a sütőt 170 fokra és kb. 15 perc alatt készre sütöttem a pogikat. Érdemes figyelni a színüket, lehet hogy rövidebb idő alatt is elkészülnek.

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza