A legjobb sajtos rúd glutén- és laktózmentesen

 

A legjobb sajtos rúd glutén- és laktózmentesen

Illéskrisz konyhájából!

Imádom Kriszti receptjeit, sok dolgot elkészítettem már az oldlaáról. Most épp erre a legjobb sajtosra esett a választásom és hát nem hazudtolta meg magát, valóvan a legjobb. Egyszerű, gyors, azonnal lehet sütni és még melegen enni :)

Hozzávalók:

- 200 gr Mester KenyérMix liszt (itt megvásárolható: Mester Család)
- 3 ek laktózmentes tejföl
- 63 gr laktózmentes reszelt trappista sajt
- 150 gr Liga margarin
- fél ek só

Tetejére:

- egy kisebb felvert tojás (TIPP: a tojás el is hagyható)
- kevé sőrölt pirospaprika
- egész kömény 

A lisztet és a margarint tálba mértem, kézzel összemorzsoltam. Hozzáadtam a sót, a tejfölt és a reszlet trappista sajtot, majd az egészet összegyúrtam.

TIPP!
Korábbi recepteknél már írtam hogy érdemes beszerezni eldobható gumikesztyűt az ilyen jellegű tésztákhoz, ragad mint az állat, így kesztyűben sokkal egyszerűbb bánni vele! :)

Rizsliszttel megszórtam a szilikon nyújtólapot és kb. 1 centi vastagra nyújtottam a tésztát..

..és szintén egy centi széles csíkokra vágtam, sütőpapíros tepsibe tettem...

..tetejüket felvert tojással kentem le, amibe szórtam egy kevés őrölt pirospaprikát...

 

 

...majd megszórtam őrölt köménnyel..

180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütöttem. (a sütési idő változó lehet)

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

 

 

vissza