A legfinomabb sajtkeksz/kréker glutén-és laktózmentesen

 

A legfinomabb sajtkeksz/kréker glutén-és laktózmentesen

Nutrifree Mix per Pane lisztből

Ez a sajtos... hmm...baromi finom lett! Igazi kréker jellegű, nagyon tuti ropogtatni való! ☺️ 

Hozzávalók:

- 220 g Nutrifree Mx per Pane liszt (itt megvásárolható: Egészségmarket)
- 155 g laktózmentes trappista sajt reszelve
- 200 g laktózmentes vaj vagy margarin (én Liga margarinnal készítettem)
- 1 db M-es tojás sárgája
- 1 tk só

A lisztet és a sót egy tálban összekevertem, hozzáadtam a puha vajat és elmorzsoltam majd a reszelt sajttal és a tojás sárgájával összegyúrtam. Mondjuk a gyúrás azért enyhe túlzás, mert nekem elég puha volt a vajam így szerintem inkább csak marcangolni lehet a tésztát méghozzá azt is gumikesztyűben, mert tudjátok hogy én mindenféle ilyen tapadós-ragadós tésztához azt használok. ☺️

A tésztát fél órára hűtőbe tettem, majd rizsliszttel megszórt szilikon lapon kb. 3-4 mm vékonyra nyújtottam, derelyevágóval széleit leegyenesítettem..

..majd négyzetekre, téglalapokra vágtam...

Szívószállal lyukakat mintáztam bele..

..majd a krékereket sütőpapíros tepsibe tettem...

..és 180 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütéssel) kb. 15 perc alatt megsütöttem. 

Nagyon-nagyon finom! Roppanós, igazi sós finomság, a sok karácsonyi édes süt mellé épp megfelelő! ☺️

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza