Gluténmentes kovászos uborka

 

Gluténmentes kovászos uborka

Kenyér helyett krumplival készítve

Tudom hogy nem én találtam fel a spanyolviaszt  de ettől függetlenül megosztom a koviubim "receptjét". Igazából anyukám keze munkáját dicséri, mert az ő kertjéből valók az alapanyagok is. 
Mennyiségeket direkt nem írok, mert szinte biztos hogy mindenkinek más méretű befőttes üvege van otthon, illetve más ízvilágot kedvel, van aki sósabban, van aki kevésbé sósan szereti. Szóval én amondó vagyok, hogy vedd elő a hagyományos és jól bevált búzakenyérrel készült receptedet és egy az egyben váltsd ki a kenyeret megpucolt, vékony szeletekre vágott újburgonyával. A képen látható verzió is így készült, az üveg aljára került szeletelt burgonya, kapor, fokhagyma gerezdek, majd a megtisztított, részben félbevágott uborka. A rétegek közé is lehet dobni friss fokhagymát, anyukám is így készítette. Majd felüöntjük a felforralt, langyosra hűtött sós vízzel, úgy hogy kb. 1 centire ellepje az uborkákat. Az üveget lefedjük és meleg, napos helyre tesszük, pár napig érleljük. 

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza