Zöldborsókrémleves

 

Egyszerű és nagyon gyors laktató finomság :)

Ha gyors fogásra vágytok, ez tökéletes megoldás. Fagyasztott borsóból is elkészíthetitek (én is így tettem). Próbáljátok ki, biztos, hogy a kedvencetekké válik. ☺️

Hozzávalók 2 személyre: 

- 400 g fagyasztott zöldborsó
- 10 g vaj (vagy margarin)
- 500 ml zöldségleves alaplé
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- só, bors ízlés szerint

A vajon megpirítottam az apróra vágott vöröshagymát, rádobtam a borsót, alaposan összekevertem és és pár percet hagytam fedő alatt párolódni. Felöntöttem a zöldséglével, felforraltam és kb. 10-15 percig főztem. Levettem a gázról és hagytam hűlni, majd robotgéppel összeturmixoltam. Visszatettem a gázra, ízesítettem sóval és borssal, majd tálalás előtt újra felmelegítettem. 

Nagyjából ennyi, nem nagy wasistdas elkészíteni, higgyétek el! Állati finom és nagyon laktató!

vissza