Szederkrémleves glutén- és tejmentesen

 

Szederkrémleves glutén- és tejmentesen

Igazi nyári hűsítő krémleves, ami nagyon-nagyon finom!

Kaptam anyukámtól két doboz szedret, csodaszépek, nem bolti, így az íze is teljesen más! Nem tudtam eldönteni, hogy csak önmagában megegyem, sütit süssek belőle, esetleg fagyinak használjam fel vagy levesként főzzem meg. Utóbbira esett a választásom, mert ilyet még sosem készítettem. 

Hozzávalók:

- 350 g feketeszeder
- 1 db őszibarack (pucolva, mag nélkül 100 gramm volt)
- csipet só
- csipet őrölt szegfűszeg
- 2 csapott ek eritrit
- fél citrom leve
- 1 tk vaníliás eritrit
- 1 rúd fahéj
- 100 ml Cocomas kókuszkrém
- 350 ml víz
- 1 ek Szafi Free vaníliás zabpuding

A szedret megmostam, lecsepegtettem és egy lábosba tettem. Az őszibarackot megpucoltam, magját kivettem és kockákra vágtam, majd a fahéjrúddal, kétféle eritrittel, sóval, szegfűszeggel és citromlével együtt a szederhez adtam, hozzáöntöttem a vizet is. Fedővel lefedtem és 10 percig főztem, kivettem a fahéjat és botmixerrel pürésítettem. 

Egy kisebb tálban a pudingport csomómentesre kevertem a kókuszkrémmel. A forró levesből kb. 2 kanállal a pudingos krémhez adtam (hőkiegyenlítés miatt) majd az egészet jól összekevertem és a leveshez öntöttem. Újra összekevertem és még pár perci takarék lángon főztem.

Hidegen, melegen egyaránt finom. (mondjuk én melegen kóstoltam, imádni való!)

vissza