
Glutén-és tejmentesen
Készítettem már párszor, de ez a mai lett az igazi, a legjobb, a legeslegfinomabb! ❤️
Hozzávalók
- 300 g sütőtökpüré
- 1 ek kókuszzsír
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 ek kókuszzsír
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 800 ml víz
- 1 közepes méretű krumpli
- só, bors, ételízesítő ízlés szerint
- 1 közepes méretű krumpli
- só, bors, ételízesítő ízlés szerint
Több oldalon, több receptben is olvastam már hogy almát is főznek a levesbe, hát az én sütőtököm annyira finom édes (szinte mézédes) volt, így semmi esetre sem szerettem volna ezt íz ízvilágot még jobban felerősíteni. Elsőként a tököt feldaraboltam és sütőben megsütöttem. Akkor jó amikor már nagyon "szottyos"! ☺️
Egy fazékban kókuszzsíron megpároltam a felaprított vöröshagymát, felöntöttem vízzel és hozzáadtam a kisebb kockákra vágott krumplit is. Amíg sült a tök, puhára főtt a burgonya is. A tök darabokról lehámoztam a héjukat majd kimértem a fenti adagot amit villával összenyomtam (egyébként szerintem ezt a manővert ki is lehet hagyni, mert ha tutira jól megsült az a tök, akkor annyira de annyira pépes, hogy szinte szétmegy a kezünkben) és a leveshez adtam. Egyet forraltam rajta, levettem a gázról és botmixerrel az egészet pürésítettem. Olyan gyönyörű színe volt! ☺️ Majd visszatettem és kóstolás után ízesítettem rajta még picit. Sem tejföl, sem tejszín, semmi ilyesmi nincs benne! Nagyon nagyon finom, isteni krémes, sűrű, pont amilyennek lennie kell! ❤️
A cikket írta is szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.