Pudingos almakrémeleves

 

Pudingos almakrémeleves

Glutén- és tejmentesen

Annyira finom ez a leves! Még soha eddig nem készítettem, de volt pár darab felhasználásra váró almám, ami kevés lett volna almás pitéhez, de egy ilyen leveshez meg épp elég volt. Így hát belevágtam...

Hozzávalók:

- 4 db közepes méretű alma + víz + frissen facsart citromlé

A leves alaphoz:

- kb. 320 g alma (pucolva, darabolva)
- 700 ml víz
- 60 g cukor (ízlés szerint változhat)
- 1 rúd fahéj
- 10 db egész szegfűszeg
- csipet só
- 1 tk frissen facsart citromlé
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 300 ml növényi tej (én kb. 150 ml főzővizet és 150 ml növényi tejet használtam)

Az almát megpucoltam, kockákra vágtam és citromlé kíséretében vízbe tettem. (ez azért kell, hogy az alma ne barnuljon meg).

A vizet, citromlevet, cukrot, fahéjat, szegfűszeget és sót a vízzel együtt egy fazékba tettem és felforraltam. Ezután beletettem az almát és puhára főztem. 

A leves főzővizéből kivettem egy merőkanállal, hozzáöntöttem a növényi tejet és ebben kevertem csomómentesre az egy csomag vanília pudingot, majd a leveshez öntöttem, közben folyamatosan kevergettem...

Nagyon gyorsan besűrűsödött és isteni illata volt! ☺️

Nem különösebben mutatós étel, ellenben nagyon nagyon finom! 

vissza