Gulyásleves

 

Gulyásleves

Tartalmas egytálétel, amihez feltétlen sajtos pogit kell enni.

Mai menü...

Ezer éve nem főztem gulyáslevest és hát mikor kap ihletet az ember lánya ilyenhez? Amikor a legmelegebb van... na jó, nem is, mert már pár fokkal hűvösebb van, mint az elmúlt napokban. :)

Tehát az én gulyáslevesem a következőképpen alakul...

Hozzávalók:

- 45 dkg sertéscomb
- 2 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 4-5 nagyobb burgonya
- 1 kk kömény
- pár szem egész bors
- só
- 1 ek pirospaprika
- 1 ek Univer gulyáskrém
- 1 csokor sárgarépa
- néhány szál fehérrépa
- 2 ek olaj

A vöröshagymát apróra vágtam és egy nagyobb fazékban olajon üvegesre pároltam. Hozzáadtam a zúzott fokhagymát, pirospaprikát, köményt, borsot és a gulyáskrémet majd felöntöttem kb. 1 liter vízzel. A húst összekockáztam, a fűszeres alapléhez adtam, jól összekevertem majd fedővel letakava hagytam főni 1 órán át. Amikor a hús megpuhult, hozzáadtam a karikákra vágott sárgarépát és fehérrépát, majd a kockákra vágott burgonyát is. Tettem még hozzá ízfokozásnak :) egy kevés Univer pirosaranyat és egy zöldpaprikát félbevágva plusz egy fél paradicsomot. Gondoltam rosszat nem teszek vele, biztosan finom ízt ad majd a levesemnek. ..hát, így lett! :)

vissza